ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен-училище за развитие на талант и интелект

ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен е сред най-предпочитаните професионални гимназии в Сливен и съвсем скоро ще посрещне, новите попълнения от гимназисти. И тази година те могат да изберат да се обучават по една от петте специалности в школото- „Електронна търговия“, „Оперативно счетоводство“, „Банково дело“, „Бизнес администрация“ и „Икономическа информатика“, а подаването на документи за прием стартира утре -на 5 юли.

През тази учебна година от училището отчитат изключително богато участие и присъствие по отношение на икономическите състезания. „Първо усъвършенствахме вътрешноучилищната система за състезания в иновативните групи, финали и призове. В първи и втори гимназиален етап се проведоха „Бюджет за събитие”, „Създаване на електронни продукти”, „Имам бизнес идея”, „Моят бизнес план”, „Млад предприемач”, „Икономическо есе”, „Графичен дизайн” и „Инвестиции”.

Съвместно с НСИ учредихме за първи път в страната Конкурс за инфографики. Учениците, които имаха ментори икономисти и информатици, се включиха с много голям интерес. Те бяха наградени в залата на Областна управа от ръководството на Националния статистически институт.

Наши отбори се включиха в различни областни и национални надпревари. Изгради се нов отбор по статистика, който участва в Националния кръг на европейската олимпиада и Конкурса за статистически плакат. Отборно и индивидуално спечелихме първи места в Националното състезание „Митнически и данъчен контрол”.

Индивидуално учениците завоюваха редица награди и призови места. Националните състезания са „Финансова грамотност”, „Програмиране”, „Най-добра бизнес идея”, „Стипендия „Атанас Буров”, Олимпиада по счетоводство, Олимпиада по финанси, надпревари в различни ВУЗ.

Разшириха ни се ползотворните контакти с бизнеса чрез участието в Проект „Ученически практики 2”. Участвахме в обмяна на професионален опит със сродни гимназии от други градове. Имахме удоволствието да посрещнем гости за открития урок на тема: „Бизнес етикет” от Търговска гимназия „Княз Симеон Търновски” – Стара Загора и Финансово-стопанска гимназия „Атанас Буров” – Хасково.

Талант и интелект проличаха в нашите ученици, участвали в международните проекти. Заслужени награди и сертификати имат във връзка с проектите „Електронна търговия за стартиращи предприятия”, „Развиване уменията на 21 век у учениците” и „Дигитален английски”, реализирани през последните три години“, посочват от учебното заведение.

Повече подробности за нашите специалности и прием може да намерите на адрес http://pgisliven.eu/, на страницата ни във Фейсбук или на място в училището.

Станете част от Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук