ПГИ „Проф. д-р Димитър Табаков“ Сливен-гимназия, в която спортът възпитава и носи победи

Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“  Сливен е гимназия, в която спортът възпитава и носи победи.

Традиционно през годините в училището се изявяват много ученици с афинитет към даден спорт и печелят призови места на различни нива. През последните няколко години обаче се наблюдава едно последователно, възходящо развитие в тази област. Около 200 ученици участват активно в различни клубове, секции, отбори. Голяма част от тях са отличници и са изключително отговорни и дисциплинирани в учебния процес. Спортът възпитава по отношение на много неща.

Спортното общество в ПГИ включва редица отбори от девойки и юноши на различни възрасти. Волейбол, баскетбол, футбол, хандбал, тенис на маса, шахмат, лека атлетика за участие в Ученическите игри. Към тях може да добавим състезатели по ориентиране, скално катерене, джудо, канадска борба, тласкане на гюлле. Геймърите, които участват в електронната спортна лига. Учителските отбори по футбол и волейбол.

Спортният живот е организиран на няколко нива през цялата учебна година. Вътрешноучилищни турнири по футбол и волейбол. Шахматни сеанси. Турнирите “Иконом” и “Приятели”, в които каним гостуващи отбори от областта и страната. Участия в “Купата на Кмета” и “Купата на Ротари клуб”. Представяне с 13 отбора в 7 спорта от ученическите игри. През месец май в

Гимназията се провежда традиционният празник с 12 вида спорт, подкрепен от гостуващи спортни клубове. Изградена е система за награждаване на стотици ученици с медали, купи, грамоти, подаръци. Получаваме сериозна подкрепа от бизнеса и спонсорите.

И така традиционно идват резултатите и постепенно се надгражда. През този сезон учениците спечелиха 34 купи и десетки медали от градски, областни, зонални състезания и турнири. Благоприятно условие за това развитие е новият модерен физкултурен салон и площадките в двора на училището. Най-важен обаче е екипът, който обучава и възпитава учениците. Това са учителите Станислав Киров, Петя Карамийска, Живко Желязков, Красен Колев, както и треньорите Ивайло Христов и Константин Мъцински.

Това е нашата изключителна спортна общност, която носи много, много успехи… Тя спомага за позитивна атмосфера, изпълнена с емоции и адреналин. Ние обаче съвсем не гледаме едностранчиво на спортния процес, а като възможност за възпитание, учене, сплотеност и изграждане на интелект с комплексен характер.

И тази година учениците след 7 клас могат да инвестират в бъдещето си като изберат обучение в някоя от петте специалности в Професионалната гимназия по икономика „Проф. д-р Димитър Табаков“  Сливен – Електронна търговия, Оперативно счетоводство, Банково дело, Митническа и данъчна администрация и Икономическа информатика. Повече подробности за специалностите и приема в гимназията може да намерите на адрес http://pgisliven.eu/, на страницата във Фейсбук или на място в училището в кв. „Сини камъни“  Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук