Петима отличници сред абсолвентите на Инженерно-педагогически факултет и Колеж-Сливен

Четиристотин шейсет и седем абсолвенти от випуск`2022 на Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен към Софийски Технически университет получиха днес на тържествена церемония своите дипломи. Събитието се проведе в залата на Драматичен театър „Стефан Киров“ и събра на едно място ръководството на висшето техническо училище, представители на академичния състав, на бизнеса, директори и представители на институции в града, студенти, международни партньори, общественици и граждани.

Сред присъстващите бе зам.кметът Румен Иванов, който връчи поздравителен адрес от името на кмета Стефан Радев. В него градоначалникът поздравява всички студенти, завършили успешно обучението си. Той им пожелава още да бъдат вдъхновени, мъдро да отстояват принципите си и да вярват, че най-доброто за тях тепърва предстои. „Този празничен миг е наградата за вашето  усилено обучение, усърдна подготовка и несломима воля да се усъвършенствате и ознаменува  избора на верния път за бъдещата ви реализация“, пише още в поздравленията от кмета Радев. В тях той използва случая да поздрави също зам.-ректора на „Факултет и Колеж-Сливен“ проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков за дългогодишните усилия и енергия в развитието на основните звена на ТУ-София в Сливен. „През годините Вие успяхте да наложите и да откроите доброто име на Инженерно-педагогически факултет и Колеж – Сливен към Софийския Технически университет, превръщайки го в конкурентно и висококвалифицирано висше учебно заведение. На Вас и целия академичен състав пожелавам здраве, енергия, успехи и още много абсолвенти! На добър час!“, завършва Стефан Радев.

Приветствие към всички и най-добри пожелания отправиха още ректорът на ТУ-София проф. дн инж. Иван Кралов, зам.-ректорът на „Факултет и Колеж-Сливен“ проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков и преподаватели.

На официалната церемония 62 професионални бакалаври, 100 бакалаври и 305 магистри получиха своите дипломи за висше образование. Във випуска на завършващите са и първите 25 педагози, успешно дипломирали се по специалността „Педагогика”. Част от дипломите на абсолвентите връчи председателят на Постоянната комисия по образование, наука, култура и вероизповедания към Общински съвет-Сливен Лидия Димитрова, която бе сред официалните гости на събитието.

В Сливен има три основни звена на Технически университет–София –  Инженерно-педагогически факултет, Колеж – Сливен и Департамент за квалификация и професионално развитие на учители – Сливен. В момента тях се обучават 1295 студенти по образователно-квалификационните степени „бакалавър“, „магистър“, „професионален бакалавър“. Към днешната дата в Инженерно-педагогическия факултет се обучават 30 докторанти. Обучението в Сливен се води от 79 щатни преподаватели, от които хабилитираните са 34. В звената в Сливен има 12 асистенти, 28 главни асистенти, 5 старши преподаватели, 25 доценти, 9 професори. През годините Инженерно-педагогически факултет и Колеж–Сливен развива богата научноизследователска и международна дейност.

Днешната церемония завърши с изпълнения на сливенския Ансамбъл за народни песни и танци.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук