Петокласничка от Сливен спечели стипендия от космическия и научен център Spase Camp Turkey

Петокласничката Румяна Марлова от ОУ „Д-р Иван Селимински“ в Сливен е спечелила стипендия от космическия и научен център Spase Camp Turkey, съобщават от учебното заведение.
Над 200 деца са участвали тази година в конкурса за есе на организацията, като само 30 от тях са стипендиантите. Отличените ученици от област Сливен са три, като една от тях е Румяна. Тя печели 50% финансиране от организацията за своята изява и ще посети за една седмица лагера, създаден от НАСА, през лятната ваканция. Темата на есето, за което е отличена е „Един мой ден, като корабокрушенец на Луната“.
Space Camp Turkey e учебно-тренировъчен лагер, създаден през 2000 година по модел на NASA в гр. Измир, Турция и повече от 20 години посреща деца и младежи от Европа. Лятната програма на Space Camp Turkey развива познанията на децата в областта на астрономия, физика, математика, технологии, биология и други науки. Космическият център дава възможност на участниците да преминат през реална подготовка за мисия в Космоса. Част от заниманията им включват работа с астронавтски костюми, пребиваване в изкуствена безтегловна среда, използване на тренажори за астронавти и на совалката Discovery, отглеждат растения в безпочвена среда и други.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук