Пет деца от Сливен са с Ковид-19, били на лагери по Черноморието

5 деца на възраст от 13 до 15 г., които са били на ученически лагери по Черноморието са диагностициран с  COVID-19.  За това информират от РЗИ Сливен. Положителните са част от организирани групи от различни училища в гр. Сливен, почивали в различни хотели.  Всички деца са в задоволително общо състояние, посочват от инспекцията.

Контактните им деца и ръководители са поставени под  карантина. Епидемиологичното проучване продължава.

Децата са от две ученически групи, които са летували в едно и също населено място по Черноморието,  но в различни хотели. Няма данни за контакти между тях, съобщиха от Областна администрация.

От едната група са заболели четири деца, останалите четири са под карантина. От другата група положителна проба за заболяването е дало едно дете, останалите 58 също са карантинирани.

Лечението на диагностицираните се провежда в домашни условия.  До момента не се е наложила хоспитализация.

Областният кризисен щаб призовава гражданите да спазват противоепидемичните мерки за носене на предпазни маски в закрити площи, физическа дистанция и редовна дезинфекция. Ваксини се поставят през всички дни от седмицата, от общопрактикуващи лекари и в разкритите пунктове в МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ и МБАЛ „Хаджи Димитър“ в Сливен и в МБАЛ „Св. Петка Българска“ в Нова Загора.  Родителите на деца над 12-годишна възраст, които желаят те да бъдат ваксинирани, имат възможност за избор между две РНК-ваксини.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук