Пет жалби в ОИК за нерегламентирана агитация по селата, активността в Община Сливен достигна 18.24 %

18,24 % е избирателната активност в Община Сливен към 12.30 часа. До урните да отишли 18 724 гласоподаватели. В ОИК Сливен вече има подадени 5 жалби и сигнали. Те са за селата Желю войвода, Горно Александрово, Крушаре и Чинтулово, от градските секции няма сигнали, съобщи Стелли Стефанова- говорител на ОИК Сливен.

По думите й, три от сигналите са за нерегламентирана агитация пред изборните помещения. Сигналът от с. Желю войвода е свързан с отправяне на обидни квалификации към определена политическа сила в къщите и дворовете не хората, в с. Горно Александрово – досегашният кмет пък стои в стаята си в кметството, посочи още тя. Сигналите са изпратени към полицията.

Избирателната активиност в Община Нова Загора е 24,3 % или 7 709 гласували, за Община Твърдица активността е 27, 24 % показващи,че 3 019 човека са упражнили правото си на глас, а в Община Котел гласувалите са 4 115 души или 25, 52 % активност.

Към ОИК Сливен са постъпли запитвания от различни политически сили и от граждани, защо представители на СИК-овете питат гласоподавателите дали искат да гласуват и с двата вида бюлетини, което всъщност те са задължени по закон да правят, допълни Стелли Стефанова.

20,08 % е избирателната активност в Сливенска област към 12,30 ч. в изборния ден при гласували 33 567 избиратели, съобщиха от областната администрация.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук