Планинско „Българка“ пред пропадане, заради протести на пилоти

Състезанието по планинско изкачване в Сливен „Българка“, което трябва да се проведе този уикенд, е заплашено да пропадне, съобщиха днес от Автомобилната федерация на България пише Топспорт.
Група пилоти протестират срещу отнетия лиценз на Българска федерация по автомобилен спорт, но цялата законова и административна уредба е в полза на Автомобилната федерация на България, която има издаден лиценз от Министерството на младежта и спорта на 19 април да организира състезания на родна територия.
Международната федерация по автомобилизъм е делегирала своето представителство в България на Съюза на българските автомобилисти, който още през 2017 г. отне правото за контакти на БФАС с международната централа, поясни председателят на СБА инж. Емил Панчев. ФИА разпознава единствено притежателят на спортната власт на територията на страната и това е АФБ.
АФБ за пореден път се обърна към пилотите и клубовете чрез медиите, че признава всички издадени лицензи до 19 април т.г. Лицензите трябва само да се валидират във федерацията и няма краен срок за тази процедура. АФБ признава автоматично и разрешенията /т. нар. визи/ за провеждане на състезания, като тези документи също подлежат на валидиране, поясни председателят Камен Михайлов. Федерацията зачита всички точки и класирания преди 19 април т.г., които ще бъдат включени в генералното класиране за годината.
Със западната ни съседка  е постигната взаимна договореност – рали „Сърбия“ да влезе в нашия календар, рали „България“ да фигурира в техния. Споразумение има вече и с Турция, като и в двете държави състезателите няма да плащат такси.  Предстоят преговори с Румъния и Гърция.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук