Планират ремонт на част от пътя Сливен-Ямбол

През тази година със средства от АПИ ще бъде заложена рехабилитация на 12 км от пътя Сливен – Ямбол, 15 км от направлението Сливен – Нова Загора и 13 км от пътя Биково – Кермен, съобщават от МРРБ. Във връзка с идеята за четирилентов път между Ямбол и Сливен с обособяване на икономическа зона около разширеното трасе, АПИ ще възложи предпроектното проучване за уширение на пътя, като първа стъпка от реализацията на проекта.

Сериозни средства в областта се инвестират в пътната инфраструктура,посочват още от ведомството. С финансиране от Оперативна програма „Региони в растеж“ 2014 – 2020 се ремонтира връзката на Сливен с Раднево и участък от пътя Стара Загора – Раднево. Двете отсечки са с обща дължина 38 км. Инвестицията е за 28 млн. лв. Републиканският път в двете области е ремонтиран, предстои издаване на Акт 16. Планира се обявяване на процедура за избор на изпълнител за рехабилитацията на близо 27 км от пътя Поликраище – Елена – Сливен с индикативната стойност 24 млн. лв. За подобряване на републиканската пътна мрежа в областта от държавния бюджет в последните години са инвестирани около 21 млн. лв., с които са ремонтирани над 75 км.

По ОПРР в област Сливен ще бъдат инвестирани над 46 млн. лв. Средствата са по 18 проекта. С тях се модернизират 9 образователни институции, в които се обучават близо 2250 ученици. За 265 лица в нужда ще бъде осигурен достъп до 5 социални обекта. По програмата енергийно се обновяват 13 сгради. Облагородяват се над 38 000 кв. м градски площи в региона. С 16,8 млн. лв. се финансира проектът за градски транспорт на Община Сливен, който включва изграждане на нови спирки, изграждане и обособяване на велоалеи и ремонт на сервизната база на превозвача. Също със средства от програмата по проекта на Министерство на здравеопазването за спешна помощ ще бъдат обновени 5 обекта, посочват още от регионалното министерство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук