Победителите в конкурса „Моят град – история, традиции, култура и образование” получиха наградите си

Победителите в конкурса за есе на тема „Моят град – история, традиции, култура и образование” бяха наградени днес на среща в Регионалния исторически музей „Симеон Табаков”.

Светослава Павлова от СУ „Константин Константинов”, стана първа с есето си „Историята на моя град Сливен – извор на родолюбие и безсмъртие”.  „Моят град и неговата богата поезия” е темата, по която работи Вера Немцова, от 12 клас в Хуманитарната гимназия „Дамяна Дамянов”. Есето й бе отличено на второ място. Трето място зае Мария Черкезова от същата гимназия с разработката „Видяно, чуто и изживяно на сливенската сцена”.  Поощрителната награда бе присъдена на Силвана Ненова от 10 клас в СУ „Константин Константинов” за есето Сливен – минало, настояще и бъдеще”.  Наградите – книги на популярни автори или свързани с историята на Сливен, бяха връчени от зам.областния управител Димитринка Петкова, началника на РУО Милена Чолакова и директорът на музея д-р Николай Сираков. Книги получиха и научните ръководители на ученичките – преподавателките Таня Станчева и Дочка Петрова. Зам.областният управител Петкова отличи и ученичката Марина Гарванова за това, че е оказала съдействие в представянето на есето на Светослава Павлова.

Конкурсът бе организиран от областната администрация, РУО и РИМ „Симеон Табаков”. Целта бе да се поощри интереса към Възраждането и развитието на Сливен до наши дни.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук