Повторното броене на бюлетините за съветници показа нарушения, иска се касиране на вота

Множество нарушения са установени при повторното преброяване на бюлетините за избор на общински съветници в Сливен, има разминаване в гласовете, но разликата не е съществена за крайния резултат от вота. Това стана ясно днес по време на делото за оспорване на резултатите от местните избори за съветници, коетосе проведе в Административния съд.

Жалбоподателите-местните коалиции „НФСБ-БЗНС“, Християндемократическата партия, Сдружение „Свети Георги Победоносец“ и БАСТА , които обжалваха резултатите от изборите за общински съветници в Сливенска община, поискаха касиране на местния вот. Предстои произнасянето на Административен съд Сливен.

По делото бяха изслушани свидетелски показания от председатели на СИК с установени при повторното преброяване множество нарушения, които не дадоха особено обосновани обяснения как са се получили те.

Доброслав Иванов, водач на листата на МК НФСБ- БЗНС заяви, че в по-голямата си част СИК-овете са били некомпетентни и са допуснали множество технически грешки, но е видно че има и умишлени действия.

Зам.- председателят на ОИК Сливен Росица Колева обяви, че е има разминаване в гласовете, но разликата не е съществена за крайния резултат. Няма да се промен и нито състава на Общински съвет Сливен, нито позициите на партиите като брой мандати“, коментира още тя.

По делото бе приобщен и протокол от заседание на Районен съд с присъда на 2 лица за купуване на гласове в полза на определена политическа сила, представена от МК НФСБ – БЗНС като доказателство за опорочаване на вота в община Сливен.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук