Подготвят дигитална изложба в обновените пространства на Художествена галерия „Димитър Добрович“

Дигитални художници си дават среща, за да представят своя неповторим разказ. Прескачат рамките на тривиалното, бродейки из мистичните светове на собствените си фантазии. Докъде умението следва въображението и коя е граничната точка, в която инвенциите заживяват самостоятелно?

Отговорите ще бъдат потърсени в общата изложба на младите автори Валери Петков, Димитър Иванов, Павел Попов и Светослав Петров. И четиримата работят в сферата на дигиталната илюстрация и концептуалния дизайн.

Те ще се опитат да дадат представа на това какво се случва, когато компютърната графика бъде пренесена в реалната среда на галерийното пространство.

Изложбата на младите автори от колектива „Четири флага“ е реализирана в рамките на проект BGCULTURE-1.001-0013-C01 „Наследството на Сливен – пленяващо и многолико“ по програма „Културно предприемачество, наследство и сътрудничество“, с финансовата подкрепа на Европейското икономическо пространство 2014-2021 г.

В рамките на проекта беше извършено реновиране на експозиционните площи в сутерена на Узуновата къща, което обхвана дейности като боядисване, подмяна на монтажните релси за окачване на картините и подмяна на осветителните тела.

Изложбата ще бъде открита днес в 17.30 ч.

Община Сливен и Художествена галерия „Димитър Добрович“ канят жителите и гостите на града на едно интересно преживяване, на което посетителите ще имат възможност да се запознаят и да поговорят и с четиримата автори на изложбата.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук