Подкрепят с една минимална заплата семействата с деца до 14 години

Подкрепяме семейства с деца до 14 години, като им осигуряваме месечна целева помощ по време на извънредното положение или извънредната епидемична обстановка. Помощта ще е в размер на една минимална работна заплата. На нея ще могат да разчитат родителите, които не могат да работят дистанционно от вкъщи и нямат възможност за платен годишен отпуск. Това обяви във Фейсбук премиерът Бойко Борисов, който използва социалната мрежа, за да обяви пакет от социални мерки, след днешното дистанционно заседание на Министерски съвет.

„За прилагането на новата мярка за справяне с последиците от COVID-19 осигуряваме по 20 милиона лева на месец“, съобщава премиерът.

Подкрепа от 2 милиона лева получава и „Майчин дом“ за роботизираната система „Да Винчи“ за безкръвни хирургични интервенции.

Отпускаме и 8,66 милиона лева за подсилване на инфекциозните звена във военните болници в София и Сливен, както и за закупване на важна медицинска апаратура, пише Борисов.

„Важна подкрепа оказваме и на нашите студенти. Отпуснахме до 100 милиона лева за подобряване на материалната база в студентските общежития и за стипендии“, посочва още Борисов.

От години с действията ни показваме, че образованието е дългосрочен и неотменен приоритет за правителството. Това правим и днес. Защото именно образованието и науката са в основния арсенал от средства за справянето с всички предизвикателства в днешния ден, подчертава премиерът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук