Пожарът край Селиминово още не е потушен, военни се включиха в гасенето

Пожарът, който избухна вчера следобед край Сливен, все още не е потушен, военни се включват в гасенето на огнената стихия. „Няма опасност огънят около селата Селиминово и Голямо Чочовене да стигне до къщите“. Това обяви главен инспектор Андрей Алексиев от сливенската противопожарна служба пред БНР.

Към пожара в планината на двете сливенски села в момента се включва и тежка армейска техника, която ще направи просеки за овладяване на огъня. Към момента огъня гори в боровата гора над селата.

Главен инспектор Алексиев заяви: „В момента пожарът е локализиран. Само в североизточната част все още има горене, вътре в боров масив, но пожарът е низов. Долу горят сухи треви и паднали клони, и иглички от боровете. В момента пристигна верижна машина БАТ от министерство на отбраната и тръгна да прави просека, през която после, ще може с пожарни автомобили и да изгасим, това, което е останало недосзагасено. Към момента в най-западната част, към село Голямо Чочовен пожарът е спрян. Там няма опасност. Тук в село Селиминово опасност за населеното място няма“.

По информация на кмета на Селиминово Тодор Тодоров пожарът е тръгнал вчера около 13.00 часа по обяд.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук