Пожар от стар фризер подпали вила край Сливен, гасиха я пет часа заради липса на вода

Пожар, възникнал от неизправен стар фризер е подпалил вила край Сливен. Огънят е потушаван от три пожарни екипа в рамките на пет часа, заради липса на водоизточник близо до горящата сграда, съобщават от МВР.

Огнената стихия е възникнала на 15 април около 12,00 часа в къща, собственост на 65-годишен мъж, във вилна зона „Изгрев“ край град Сливен. Сигналът е подаден в 12,08 часа от съседи. Имотът е отдалечен и няма пряк източник на вода. Наложило се е в гасенето да се включат три пожарни автомобила, които да снабдяват непрекъснато с вода. До ликвидиране на произшествието екипите са направили повече от 10 курса за зареждане на автомобилите. Използвани са 35 000 литра вода.  Гасенето на пожара е продължило близо 5 часа от 11 служители на РСПБЗН-Сливен. Пожарът е тръгнал от вътрешността на къщата вследствие на техническа неизправност, възникнала в стар фризер. В имота са се съхранявали много горими материали и 12 броя автомобилни гуми.

Произшествието е ликвидирано в 17,20 часа. Пострадали няма. Спасени са две съседни сгради. Унищожени са домашно имущество, черна и бяла техника и 200 кв.м. покривна конструкция.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук