Поздравителен адрес за Димитровден от ръководството на ИТН Сливен

Областният координатор на ИТН Сливен -Диньо Добрев,общинският координатор д-р Мариела Красимирова и депутатът от 46 НС-Иван Клисурски са изпратили поздравителен адрес по повод Димитровден до кмета и жителите на община Сливен.

ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

Уважаеми г-н Радев,

Скъпи жители на Община Сливен,

Приемете нашите най-искрени благопожелания по повод Димитровден и Деня на Община Сливен – 26 октомври.

Очарователен и приветлив е Сливен в навечерието на големия празник. В дни като този сякаш повикът на времето заговаря в нас и около нас: разказва за славното минало, за достойнството, за стародавните традиции.

И неминуемо се сещаме за хората, съградили Сливен през вековете. Защото той е привлекателен с облика си, но е неповторим заради обитателите си.

„Градът на стоте войводи“ още носи барутния дъх на Хаджи-Димитровите подвизи, пламенността на Чинтуловите стихове, бодрата и прогресивна мисъл на Добри Желязков. Процъфтяващо занаятчийство, богато културно битие, многобройни спортни заслуги, а сред тях – витаещият Дух на изконно българското, предаван от поколение на поколение с магията на автентичния тракийски фолклор.

Такъв е Сливен – древен и съвременен, пленителен с архитектурата си и богат с хората, които го обитават. Град на кръстопът, срещнал различни етноси, живеещи сред спокойствие и солидарност.

Скъпи жители на Сливен, казват, че св. Димитър се появява, яздещ кон, а от брадата му се сипят първите снежинки. Нека всяка една снежинка, донесена от Вашия покровител, е една нова надежда. Желаем Ви здраве, благоденствие и поприща за развитие. Помнете, че Вие сте наследници на велики хора и стъпвате по земя, застлана със слава. Уверени сме, че във Вас живее цялата духовна мощ на онези предтечи, които ни завещаха идеята за силна и независима България. Помнете, че бъдеще се гради със съзидание, упоритост и много обич!

Честит празника!

Купуването и продаването на гласове е престъпление !

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук