Поздрав на кмета на община Нова Загора-Галя Захариева по повод 22 септември – Деня на независимостта на България

Уважаеми жители и гости на община Нова Загора,Приемете моите най-сърдечни поздрави по повод 22 септември  – Независимостта на Република България!
Преди 115 години в църквата „Св. Четиридесет мъченици“ на старопрестолната столица Велико Търново, българският народ получава своята идентичност, а България се утвърждава като фактор на Балканите и Европа, със собствена воля и правото да кове достойно съдбата си. Родината ни, официално и всепризнато, започва да определя своята вътрешна и външна политика без да зависи от външни фактори. Извоюваната независимост е ценен пример за това колко е значима националната цел за един народ, за да може да следва стремглаво историческата си съдба и да върви с устрем напред и нагоре.
Нека в днешния паметен  ден с дълбока почит и уважение да си припомним за непреходната слава на нашите предци, които са били готови на всякакви жертви за Отечеството. Нека с вяра и любов да предадем на бъдещото поколение техния борбен патриотизъм и  да си пожелаем да сме достойни техни наследници. Да пренесем през вековете  мъдростта им и жаждата за свобода и независимост, за да продължим да издигаме авторитета на България!
Честит празник, българи!
Кмет на община Нова Загора: Галя Захариева

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук