Поздрав от кмета на Община Нова Загора Галя Захариева по повод 25 март – Благовещение

Скъпи съграждани,
Седмицата започва с голям християнски празник – Благовещение – деня, в който Архангел Гавриил предрича на младата Мария, че ще зачене и роди син. В този миг долетели лястовици и кукувици, които довели пролетта.
Приемете искрените ми поздравления по този свят повод! Възвестяването на толкова радостна вест носи надежда, укрепва вярата ни и ни дава увереност в силата на чистите сърца. Лястовиците и кукувиците остават символи на благата вест, но тя търси преди всичко почва, в която да покълне. Да бъдем последователни в стъпките си към доброто и да му даваме път! Неслучайно по Благовещение почитаме майчинството, защото майките носят най-чистата любов и с неоспорима преданост се посвещават на рожбите си. Изказвам уважението си към всички жени, които дават простор на женската сила и изпъстрят този свят с грижа, красота и любов! Пресветата Дева да ни закриля и да благослови домовете ни!
Честито Благовещение! Да останем отворени за благите вести в живота си и да сътворяваме благини в дните си, така както пролетта възражда природата за нов живот със светлината си!
Кмет на Община Нова Загора: Галя Захариева

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук