Поздравление от Янко Янков по повод Деня на българската просвета, култура и на славянската писменост

Скъпи съграждани,

24 май е един от най-светлите, най-важните празници на България. Той е пряко свързан и с историята, и с настоящето, и с бъдещето на България. На този ден празнуват младите, които сега се образоват, хората, които ги образоват и тези, които чакат дивиденти от образованието.

Аз искам да пожелая на младите хора, повече оптимизъм, повече инвестиции в това да се образоват качествено и да знаят, че от това как те са образовани ще зависи качеството на живот на другите хора. На преподавателите им желая повече търпимост и спокойствие.

Има голяма динамика в образователния процес днес, навлизат новите технологии, но те никога не могат да заместят напълно човека. Ние имаме изключително качествена образователна система, изключително добри и доказани педагози. Надявам се на по-активна роля на бизнеса и на държавата в образователния процес така, че с това, което излиза като продукт от образователната ни система да обслужваме националния интерес на България, икономиката и бизнеса ни, а не външни фактори и интереси.

Да са живи и здрави всички, които работят в системата на образованието и културата, да продължат да го правят с любов. Искам да им се извиня от името на политиците, че не винаги адекватно се оценява техния труд, но се надявам този момент да дойде по-бързо.

Честит празник!

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук