Ползваме електронните услуги на НАП от безплатна WI-FI зона в офисите на приходната агенция

В разгара на Данъчната кампания 2024 г. гражданите могат да се възползват от електронните услуги на НАП и в специално обособени за това зони с безжична интернет връзка във всеки офис на приходната агенция. В тях са разположени компютри, свързани с безплатен WI-FI. Потребителите могат да използват и собствени устройства, които да свържат с безжичния интернет, за да влязат в сайта на НАП, Портала за електронни услуги на приходната агенция или в сайтовете на други институции и общини.

В салона за обслужване на офиса на НАП в Сливен служители са на разположение да съдействат на всеки клиент, ако среща затруднение при работата си с Портала за е-услуги или има въпроси, свързани с деклариране и плащане на задължения, извършване на справки, проверка на здравноосигурителен статус и други.

От приходната агенция в града поясняват, че всеки, който все още не е заявил и получил персонален идентификационен код (ПИК) от НАП, ще може да го направи на място в салона за обслужване, след което служител ще демонстрира възможностите, които персоналният код дава. От началото на годината в офиса на НАП в Сливен са издадени близо 500 персонални идентификационни кода, ПИК на НАП е и предпочитаният начин за подаване на годишната подоходна декларация.

„Обособените WI-FI зони са част от нашите усилия да направим декларирането и плащането на данъци и осигурителни вноски все по-лесно и бързо“, каза Милена Кръстанова, заместник изпълнителен директор на НАП.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук