Поливният сезон приключи,“Напоителни системи-Клон Средна Тунджа“ започва ремонт на съоръженията си

Поливният сезон в Сливенска област приключи, а от „Напоителни системи-Клон Средна Тунджа“ започват ремонти на част от съоръженията си. Това съобщи за Slivenpost.bg инж. Пламен Иванов- управител на дружеството.

През сезона са извършени поливки на 46 190 дка, с 8 273 дка повече от 2022 г. (37 917 дка). Поливодекарите през 2023 година са 80 128 дка, с 13 786 дка повече от 2022 г. (66 342), уточни още той. По думите му, в момента предстои почистване и ремонт на част от напоителната система в района на селата Злати Войвода и Ковачите, както и почистване на канал в района на с. Младово.

С оглед настъпващата есен и традиционно очакваните валежи за сезона вече се почистват отводнителни канали и дерета. Предстои почистване на р. Тунджа в района на бент „Бинкос“.

В момента ръководството на „Напоителни системи -Клон Средна Тунджа“ провежда срещи със земеделци с цел проучване на намеренията им за напояване през 2024 година.

При възникнали аварии или нужда от напояване на нови площи, земеделските стопани могат да се свържат със служители в клона на телефон 044/622414, да подадат сигнал или заявление за напояване на имейл office@sliven.nps.bg като посочат място за консултация от служител на „Напоителни системи“ ЕАД, клон Средна Тунджа за конкретен имот.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук