Полицаи обучаваха старци как да се пазят на пътя

Час по пътна безопасност се проведе в Дома за стари хора в Сливен. Служител на Пътна полиция запозна потребителите на дома с основните опасности, на които са изложени възрастните хора, като пешеходци или пътници в превозни средства. В беседата беше обърнато внимание и на най-честите причини за произшествия. Старците получиха също и съвети за  безопасно придвижване и пресичане.

Домът се намира в близост до голям и оживен булевард, което създава предпоставки за инциденти. Едно от исканията на хората е за изграждане на пешеходна пътека на изхода от дома. Пешеходните пътеки в момента са значително отдалечени и възрастните хора трябва да изминат голямо разстояние, за да пресекат булеварда. От Пътна полиция поеха ангажимент, доколкото им позволяват правомощията, да уведомят собствениците на пътя за исканията от страна на потребителите на Дома.

Това е трета по ред среща с представители на държавни институции, организирани по инициатива на Пламена Чиликова, кинезитерапевт в дома. Досега на възрастните хора са гостували представители на Регионална служба  „Пожарна безопасност и защита на населението”- Сливен и Българския червен кръст.

 

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук