Полицаи учиха деца да пресичат и да се придвижват правилно на пътя

Сливенски полицаи учиха деца да пресичат и да се придвижват правилно на пътя. Обучението им е в рамките на националната кампания „Ваканция! Да пазим децата на пътя!”. Часовете по пътна безопасност се провеждат с деца от летните занимални в града. Старши инспектор Деян Митев от група „Пътен контрол” се срещна днес с деца на възраст от 8 до 10 години в една от занималните с цел да се припомнят правилата за движение и да се обърне внимание на опасностите, които съпътстват децата в летните месеци като пешеходци и велосипедисти. Тази възрастова група е една от рисковите при участниците в движението, като заниманията по пътна безопасност, предвидени в кампанията, имат за цел да заострят вниманието на децата и да активират тяхната бдителност.

Старши инспектор Митев обърна внимание на безопасното пресичане и придвижване в града, както и на правилата за пътниците в превозните средства. Наблегна се на всичко важно, което трябва да знаят велосипедистите- да бъдат добре екипирани, да се движат по велосипедните алеи и места без движение на моторни превозни средства, да избягват натоварените булеварди  и да не карат велосипеди в тъмната част на денонощието.

Децата демонстрираха отлични познания за пресичане в градска среда, на пешеходни пътеки и при светофарни уредби. Похвалиха безопасното шофиране от страна на своите родители, поставянето на предпазен колан, движение със съобразена скорост и не на последно място съветите на родителите за игри само на обезопасени площадки.

Уменията им бяха проверени и на практика при пресичане на оживен булевард, съобразяване с активния пътен трафик и правилата при движение в група.

Специализираните операции и мероприятията  на сектор „Пътна полиция”-Сливен, които се провеждат в рамките на националната кампания, целят да се фокусира вниманието на всички към задължението да се спазват правилата на пътя.

 

Ръководството на ОДМВР-Сливен с готовност подкрепя всяка превантивна инициатива по пътна безопасност в региона, свързани с повишаване на информираността на малки и големи.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук