Полицайка от Сливен с най-точен мерник в конкурса „Пътен полицай на годината” 2019

Победа Карарадева е абсолютен победител в стрелбата на конкурса „Пътен полицай на годината” 2019. Галин Славчев е втори в състезанието по майсторско управление на автомобил, съобщават от пресцентъра на МВР Сливен.

Отборът на сектор „Пътна полиция”-Сливен е четвърти в отборното класиране  на тазгодишното издание на Националния конкурс „Пътен полицай на годината” 2019, който се проведе в град Плевен в края на миналата седмица. Отборът донесе на ОДМВР-Сливен две купи и седем грамоти в индивидуалните състезания.

Днес директорът на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков поздрави пътните полицаи за спечелените отличия в Националния конкурс и за тяхната отлична работа по подобряването на пътната безопасност.

Конкурсът „Пътен полицай на годината” се провежда за 27-и път. В него участие взеха 64 състезатели от 29 отбора от всички  областни дирекции в страната. Пътните полицаи премериха сили в няколко дисциплини- стрелба с пистолет /8 изстрела/, теоретичен изпит по казуси от Закона за движение по пътищата и правилника за неговото прилагане, състезание за майсторско управление на служебен автомобил и мотоциклет и оказване на първа долекарска помощ.

Победа Карарадева, Атанас Атанасов и Галин Господинов представиха ОДМВР-Сливен в конкурса.  „Доволен съм от представянето на моя отбор, каза началникът на сектор „Пътна полиция” гл.инспектор Илиян Николов, конкуренцията беше голяма и това което постигнахме е важно и достойно за уважение.”

Галин Господинов завоюва второто място в индивидуалното състезание по майсторско управление на автомобил.

Победа Карарадева е обявена за най-добрия стрелец сред всички участници в конкурса. Тя получи купа и грамота за „Абсолютен победител”, след като постигна най-добър резултат в стрелбата с пистолет. Карарадева детронира мъжете в дисциплината стрелба. В досегашната история на конкурса няма такъв случай жена да постигне по-добър резултат от мъжете. Тя завоюва индивидуални отличия и в другите дисциплини- втора в индивидуалното класиране, трета в теоретичния изпит, трета в оказване на долекарска помощ на пострадал при ПТП и за общо представяне в оказване на долекарска помощ.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук