Полицейското куче Арчи демонстрира уменията си пред децата от ДГ „Детелина“

Ръководството на РУ-Сливен е създало организация за провеждане на образователни беседи с подрастващите по теми като „Спазвам правилата за движение”, „Моята лична безопасност”, „Какво трябва да знам за професията на полицай” и други. Освен планираните беседи инспектори от РУ-Сливен провеждат срещи по покана на ръководствата на учебните заведения на територията на общината.

Вчера, по покана на ръководството на детска градина „Детелина” в град Сливен, служители на група „Териториална полиция” и инспектор в Детска педагогическа стая проведоха открит урок, като запознаха децата с полицейската професия и правилата за движение. Най-голям интерес предизвика полицейското куче Арчи. Заедно със своя водач мл.инспектор Александър Апостолов, демонстрираха отлична съвместна работа. Децата имаха възможност да се запознаят със задачите на следовото куче и в какви ситуации помага на полицейския служител.

По време на урока беше направена демонстрация на помощните средства в работата на полицаите. Децата видяха отблизо полицейските автомобили и опитаха да пуснат сирените. Наблюдаваха техника за задържане и поставяне на белезници. Беше обсъдена ролята на пътните полицаи и основните правила за безопасно движение в града. Полицейските инспектори Руско Илиев и Живко Атанасов от група „Териториална полиция” и инспектор Ивелина Симеонова отговаряха на многобройните въпроси на децата, свързани с полицейската професия и задълженията на униформените. Урокът завърши с практическо занимание за безопасно движение и пресичане на пътното платно.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук