Полицията върна открадната чанта и златен синджир на собствениците им

Thief holding a bag

Кражба на чанта от възрастна жена и грабеж на златен синджир за близо 3 000 лева са разкрили криминалисти на участък „Надежда”. Извършителите са задържани, а откраднатите вещи са върнати на собствениците им, съобщиха от пресцентъра на МВР.

За кражбата на златоното бижу е задържан 24-годишен криминалнопроявен мъж от Сливен. Полицейските служители предприемат издирвателни действия след като на 11 ноември е подадено заявление от 33-годишен мъж от Ямбол, че около 02,00 часа същия ден неизвестен извършител, след като е използвал сила, е издърпал от врата му златен синджир с тегло около 48 грама на стойност около 2 900 лева.  При разследването е установено, че крадецът е разделил синджира и се е опитал да го продаде на части. Той остава в ареста за 24 часа. Работата по документиране на цялостната му престъпна дейност продължава.

На 14 ноември полицейските служители от участък „Надежда” за няколко часа са успели да установят и задържат извършител на кражба от възрастна жена в квартал „Даме Груев”. Около 12,00 часа същия ден непознат мъж е откраднал чантата на 73-годишна жена, докато е стояла на пейка в квартала.За кражбата е задържан 18- годишен познайник на полицията. Чантата, съдържаща пари, лични документи и други вещи е иззета и върната на жената, а крадецът е задържан за 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук