Полицията в Котел с два нови автомобила

С два нови служебни автомобила ще се обнови автопарка на районното полицейско управление в Котел. Ключовете за тях днес бяха връчени на полицаите от старши комисар Димитър Величков – директор на ОДМВР-Сливен. Автомобилите са предоставени на областното управление на полицията от ръководството на МВР и са част от общо 346 автомобила, предназначени за областните дирекции и дирекция „Жандармерия”. Новата техника е закупена изцяло със средства на МВР, отпуснати с решение на Министерския съвет. Тя ще бъде разпределена по областните дирекции във вътрешността на страната, които не попадат в програмата за отпусната финансова помощ на ЕС за пограничните райони.

ОДМВР-Сливен получи 8 нови автомобила от министър Младен Маринов на тържествена церемония, състояла се на 12 юни в София. По преценка на старши комисар Димитър Величков два от автомобилите се включват в дейността на РУ-Котел, предвид натовареността на служителите и остарелия автопарк, който не е обновяван от 1999 година. Автомобилите ще бъдат разпределени за работа по патрулно постова дейност в Котел и участък „Ябланово”.

„Добрата мобилност е от съществено значение при противодействие на престъпността и осигуряване на добър обществен ред”, каза комисар Величков по време на церемонията по предаване на автомобилите. Той благодари на служителите от РУ-Котел за добрата работа и постигнатите резултати и ги увери, че ръководството на дирекцията прави всичко възможно за подобряване условията на труд, така че да изпълняват по-ефективно своите служебни задължения.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук