Полицията засече над 800 нарушения по пътищата в Сливенско само за седмица

Полицията засече над 800 нарушения по пътищата в Сливенско само за седмица. На територията на ОДМВР-Сливен се провеждат специализирани операции по контрол на скоростта, правоспособност, безопасност на пешеходците, проверява се техническата изправност на автомобилите и оборудването им за движение при зимни условия. Извършват се проверки за употреба на алкохол и/или наркотични вещества от водачите на МПС на територията на общинските центрове и малките населени места в областта.

За периода от 13 до 19 януари на територията на ОДМВР-Сливен са констатирани 882 нарушения на Закона за движение по пътищата. Съставени са 179 актове за административни нарушения и 703 фишове, от които 49 електронни за превишаване на скоростта. Установени са 9 водачи на МПС, употребили алкохол. От тях 3 са с показатели на дрегера над 1,2 промила, за което са образувани бързи производства. 6 са хванати да управляват след употреба на наркотични вещества, за което са образувани бързи и досъдебни производства. 7 водачи са отказали да бъдат изпробвани за употреба на алкохол и/или наркотични вещества, за което се предвижда административно наказание по Закона за движение по пътищата в размер на 2000 лева и 24 месеца лишаване от управление. Санкционирани са 4 неправоспособни водачи. На място при проверка на пътя са връчени 114 наказателни постановления и ел.фишове.

За една седмица са проведени 5 операции по метода широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица. 90 екипа са осъществили линеен контрол по автомагистрала „Тракия” и главните пътища І-6, І-7, ІІ- 66, ІІ-53. По автомагистрала „Тракия” е осигурено 24-часово дежурство. Засилено се проверяват товарни автомобили и микробуси. Следи се за спазване на скоростта, рисково изпреварване и опасно поведение от страна на водачите.

Гражданите могат да подават сигнали за нарушения на ЗДвП на електронната поща на ОДМВР- Сливен – sliven@mvr.bg .

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук