Полицията затяга контрола през празничните дни

Организация за осигуряване на обществения ред по време на празниците за Деня на Съединението-6 септември е създадена от Областната дирекция на МВР – Сливен. Проведени са срещи с органите на местната власт. Постигната е договореност мерките за реда и сигурността при провеждането на тържествата да се осъществяват съвместно с общинските власти.

В периода от 6 до 8 септември включително ще се проведат специализирани полицейски операции за противодействие на правонарушенията. Ще бъдат извършвани проверки по Закона за движение по пътищата, Закона за българските лични документи и по Общинската наредба за опазване на обществения ред. Създадена е организация за полицейско присъствие в малките население места, както и за осъществяване на контрол в сливенския участък на автомагистрала „Тракия“.  Ще има засилен контрол на главен път І-7, в участъка от „Петолъчката“ – Лесово.

За предотвратяване на рисковете от пътен травматизъм ще се проведе специализирана полицейска операция, по време на която ще бъдат извършвани проверки на водачите за употреба на алкохол, наркотични или упойващи вещества и правоспособност.

Осигурени са дежурства на служители, заемащи ръководни длъжности, и на полицейски екипи, които да реагират при получен сигнал.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук