Полицията затяга охранителните мерки заради баловете

Във връзка с предстоящите абитуриентски балове и публичните прояви, свързани с честването на 24 май- Деня на българската просвета и култура в ОДМВР-Сливен е създадена организация за обезпечаване на обществения ред и безопасността на движението, недопускане на пътно-транспортни произшествия.

Проведени са срещи с Регионалния инспекторат по образование, училищните ръководства, органите на местното самоуправление и местната администрация, на които са обсъдени и приети съвместни мерки по опазването на обществения ред и безопасността на младежите при тяхното придвижване към и от местата за празнуване.

Засилено полицейско присъствие ще има в районите на училищата и местата, където се събират абитуриенти и автомобили, както и обезпечаване на маршрутите, по които ще се извозват. Извършват се проверки на местата, където ще се организират тържествата от служители на районните управления в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица и регионалните служби Пожарна безопасност и защита на населението. При проверките особено внимание се обръща на пропускателния режим в заведенията, за недопускане на лица с огнестрелно оръжие, с агресивно поведение и в нетрезво състояние, които биха предизвикали нарушения на обществения ред.

Предприети са мерки за недопускане на нерегламентирано използване на
пиротехнически средства на обществени места. На срещи, проведени със звената за охраната на учебните заведения и с ръководствата на частни охранителни фирми, са предприети мерките по безопасност и недопускане на инциденти и навременното взаимодействие с полицейските структури.

Превантивна кампания “Абитуриенти” ще се проведе от сектор “Пътна полиция” на теорията на общините Сливен, Котел, Нова Загора и Твърдица. Ще има засилено полицейско присъствие по контрол на движението с цел недопускане на инциденти при предвижването на абитуриентите и превантивен контрол на маршрутите. При необходимост ще бъде осигурено съпровождане с полицейски автомобил на колони от МПС, превозващи абитуриенти и придружаващите ги автомобили.

Засилено полицейско присъствие ще има в района на кръстовище „Розова градина“ и по протежение на бул.“Цар Освободител“ до паметника на Хаджи Димитър.
През 2018 година по време на абитуриентските тържества няма допуснати пътни произшествия с участието на абитуриенти и не са допуснати инциденти и нарушаване на обществения ред.

Призоваваме гражданите, абитуриентите, техните родители, учители и близки да бъдат
бдителни и при случаи на противообществени прояви да сигнализират своевременно на органите на реда.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук