Полицията и Пожарната в Сливенско на крак заради Великденските празници

Около 200 служители на Охранителна полиция, подпомогнати от 3 екипа на Жандармерията и представители на Криминална и Икономическа полиция ще бдят за сигурността на гражданите в Сливенско по време на Великденските празници. Това съобщи комисар Станимир Колев -началник отдел „Охранителна полиция“ Сливен.

Пожарната служба пък е извършила проверки относно безопасността в 22 църкви и храмове в областта, но няма констатирани нарушения. Проведени са и инструктажи на църковните служителите в тях за недопускане на пожари и инциденти. Около храмовете, които се очаква да са най-натоварени покрай Великден ще дежурят 5 пожарни автомобила с по трима пожарникари. Ще се следи и за нерегламентирана продажба на свещи около църковните храмове.

По думите на комисар Колев, създадена е добра организация за обезпечаване сигурността на гражданите в празничните дни. Заради очакваното струпване на хората около църковните храмове в охранителните мероприятия са включени и сили на Пътна полиция. Ще има полицейско присъствие във всички църкви на града и в някои от по-малките населени места.  „В дните преди и по време на празника заедно с Агенцията по храните ще проверяваме тържища, търговски обекти и кланници за качеството на месото, което е предлага, а също и за качеството на яйцата, които се предлагат на потребителите“, допълни той.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук