Полицията прати 182 сигнални писма към стопаните на проблемни пътища в Сливенско

Полицията е изпратила 182 сигнални писма към стопаните на проблемни пътища в Сливенска област с цел осигуряване безопасността на движението. Сигналите касаят констатирани от органите на реда проблемни зони по пътните артерии от началото на годината до сега. Писмата и предложенията са изготвени въз основа на установени нередности и неизправности на пътя от полицейски служители при осъществяване на дейността си на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица.

От полицията посочват още, че от днес до 24 април в цялата страна започват засилени проверки на водачи на МПС за употреба на алкохол, правоспособност и използване на обезопасителните системи в автомобилите.

Екипи на Пътна полиция ще има на местата с повишена концентрация на пътни произшествия на главните и второкласни пътища в област Сливен. В районите на пътни участъци с временна организация на движението. Ще се осъществява ефективен контрол върху водачи на мотоциклети, като се акцентира върху правоспособността, регистрацията на мотоциклетите, състоянието и видимостта на табелата с регистрационен номер и използването на защитни каски.

Ще се следи за използването на обезопасителните системи в автомобилите- предпазни колани от водачи и пътници, както и обезопасителни столчета за децата. Не на последно място ще бъде извършван контрол  за правоспособност и платени глоби.

Полицейските екипи ще следят за изправността на пътните съоръжения, знаците, маркировката, препятствия, ограничаващи видимостта, опасни неравности по пътя и други, имащи пряко отношение към пътната безопасност.

От 8  до 14 април на територията на ОДМВР-Сливен са проведени специализирани операции по пътна безопасност, разпоредени от директора на ОДМВР-Сливен старши комисар Димитър Величков.

Екипи, сформирани от служители на Пътна полиция и районните управления в Сливен, Нова Загора, Твърдица и Котел за една седмица  са проверили 1288 моторни превозни средства, и 2306 лица. Констатирани са 628  нарушения на Закона за движение по пътищата и Кодекса за застраховане.

За една седмица на територията на ОДМВР-Сливен с мобилни и стационарни камери са констатирани 294 нарушения на скоростта и 1 автомобил без застраховка Гражданска отговорност. Издадени са 397 електронни фиша за скорост и 1 електронен фиш за автомобил без застраховка.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук