Полицията с акция срещу купения вот в селата Чинтулово и Селиминово

Акция на полицията срещу купуването на гласове се провежда в момента в сливенските села Чинтулово и Селиминово. До момента са проверени два търговски обекта в Чинтулово.

Селиминово. Акцията се осъществява от служители на РУ-Сливен и сектори „Противодействие на икономическата престъпност”, „Противодействие на криминалната престъпност” и „Специални тактически действия” към ОДМВР-Сливен. Целта е минимализиране на условията за извършване на престъпления срещу политическите права на гражданите и противодействие на битовата престъпност. На база анализ на ОДМВР-Сливен тези села са определени като рискови. Полицията работи по постъпили сигнали и оперативно придобита информация.

Извършват се проверки за незаконна лихварска дейност, инспектират се търговски обекти, проверяват се случаи на опростен дълг срещу гласуване, както за приключилите избори, така и за предстоящия вот.

На етапа екипите проверяват 12 обекта, сред които – частни имоти, магазини, пунктове за изкупуване на черни и цветни метали. Инспекциите обхващат документи, тетрадки за продажба на вересия, както и нерегламентирана продажба на акцизни стоки. Съставени са протоколи за предупреждение по ЗМВР на четирима местни лидери, лица от криминалния контингент и превозвачи. До момента са проверени 47 превозни средства и 68 лица. Съставени са 12 актове и фишове за нарушения за ЗДвП.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук