Полицията с множество проверки по празниците

Засилено полицейско присъствие и контрол ще има в Сливенска област с цел недопускане нарушаването на обществения ред на местата, свързани с масово събиране на хора по време на коледните и новогодишни тържества.

Планирани са специализирани полицейски операции за контрол на питейните и увеселителните заведенията, за начина на охрана и осъществяване на пропускателния режим в заведенията, за спазването на определения капацитет, работно време и режим на работа, пожарната и аварийна обезопасеност на обектите. Ще се следи и за  спазване режима за допускане на малолетни и непълнолетни посетители и на забраните за продажба на алкохол на малолетни, непълнолетни лица и на лица във видимо нетрезво състояние и за недопускане на  посетители с оръжие. Проверки ще се правят за продажба на акцизни стоки без или с неистински бандерол.

Специализирани полицейски операции са предвидени и по обезпечаване безопасността на движение. Засилени проверки ще има в районите на заведения и на входно-изходните участъци в градовете и малките населени места за водачи, употребили алкохол,наркотични вещества и неправоспособни. Ще се следи за спазване на скоростните режими, като ще се използват всички налични технически средства. Предвидени са системни полицейски проверки на най-натоварените пътни участъци, както и санкциониране на неправилно паркиралите край заведенията МПС, създаващи затруднения за движението и ограничаващи възможността за използване на евакуационните изходи.

Предвидени са операции широкообхватен контрол на територията на Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица в дните от 21 декември до 01 януари. Екипи на Пътна полиция от Сливен и Нова Загора ще следят за спазване на ограничението, въведено от Агенция „Пътна инфраструктура”, за движение на товарни автомобили над 12 тона по автомагистрала „Тракия”. Засилено полицейско присъствие ще има както следва:

Днес от 16,00 до 20,00 часа

На 26.12 от 14,00 до 20,00 часа

На 31.12 от 16,00 до 20,00 часа

На 01.01 от 14,00 до 20,00 часа

Звената за контрол на общоопасните средства вече са започнали проверки в търговските обекти за недопускане продажбата на пиротехнически изделия, без съответните разрешения, в нестандартни опаковки, без сертификат за качество, издаден от производителя или непридружени от инструкции за употреба на български език. Особено строго ще бъдат наказвани лица, които съхраняват или употребяват оръжие и пиротехнически изделия (включително самоделни), в нарушение на Закона за контрол над взривните вещества, огнестрелните оръжия и боеприпасите. Припомняме на гражданите, че законът изрично забранява хвърлянето и възпламеняването на бомбички, пиратки и други гърмящи пожароопасни стоки на обществени места – училища, църкви, базари, дискотеки, заведения за развлечение и хранене, обществен транспорт –  включително и в новогодишната нощ.

Всички публични мероприятия в празничните дни ще бъдат охранявани от полицейски служители.

Гражданите също могат да допринесат за спокойствието и сигурността през изпълнените с празнични събития последни дни от годината. Достатъчно е да проявяват предпазливост, предвидливост и бдителност, за да избегнат рисковете от кражби на пари, ценности и имущество, като от жилищата, така и от личните автомобили, съветват от полицията.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук