Полиция и пожарна в Сливен с мерки преди и по време на празниците

В ОДМВР и РДПБЗН в Сливен е създадена организация и са предприети мерки по
отношение опазване на обществения ред, пътната и пожарна безопасност преди и по време на предстоящите празници и съпътстващите ги почивни дни.
Засилено присъствие на екипи на сектор „Пътна полиция” ще има в дните 23.12.2022г., 24.12.2022г., 28.12.2022г., 30.01.012022г. и на 01.01.2023, когато се очаква засилен трафик. Предвидени са екипи на автомагистрала „Тракия”, по главените и второстепенни пътища в областта. Контрол ще се осъществява и на входно-изходните пътни участъци в малките населени места, като ще се проверява главно за употреба на алкохол и упойващи вещества. Планирани са специализирани операции „Алкохол, наркотици и неправоспособност”, операции по метода „Широкообхватен контрол” и засилен контрол за употреба на алкохол от водачите на МПС в празничната новогодишна нощ-31 декември и 1 януари. Ще се следи за спазване на ограничението на скоростта, спазване на предимство, редовни документи и застраховка Гражданска отговорност. Ще се извършва контрол по спазване на ограниченията, въведени от Агенция „Пътна инфраструктура”, за движението на товарни автомобили.

Охраната на обществения ред ще се осъществява при засилена патрулна дейност на
територията на общинските центрове от дежурни екипи на криминална полиция, пътна
полиция и групите „Охрана на обществения ред”. Предвидени са мобилни екипи, които да извършват обходи в малките населени места.

Ще се следи за спазване на изискванията при продажба и използване на пиротехнически изделия. Екипи на служби КОС към районните управления извършват проверки в търговските обекти по отношение спазване разпоредбите за продажба и съхранение на пиротехнически изделия.

Служители на криминална и териториална полиция са осъществили срещи с фирми и
търговски обекти да не съхраняват в офисите големи касови наличности през почивните дни.

Проведени са срещи с частни охранителни фирми, като е създадена възможност за бърза връзка с дежурните части в районните управления.
Гражданите да предприемат необходимите марки да опазят дома и имуществото си при по- дълго отсъствие по време на празниците, както и да внимават за личните си вещи при пазаруване в големи търговски обекти.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук