Поредна партида с дарения ще замине от Сливен за Дома за сираци в Нови хан

Снимка: Сдружение "Активен гражданин"

Представители на сдружение ,,Активен гражданин“ приеха поредната партида хранителни продукти, които ще заминат за дома за сираци „Св. Николай“ при манастира „Св. Троица“ в село Нови хан“, информираха от организацията.Преди дни сливенското сдружение изпрати микробус с пакетирани трайни храни към сиропиталището, стопанисвано от отец Иван, в следващите дни ще замине вторият. Своя принос към благородната инциатива днес дадоха учениците от X СУ „Йордан Йовков“ и от ПХГ „Дамян Дамянов“. Децата и родителите им са осигурили стотици пакети брашно, захар, различни варива и консерви.

Дарението вече са направили и пенсионерските клубове „Будители“ и „Дамян Дамянов“, продукти през тази седмица ще прибавят останалите клубове на възрастни хора. Кампанията е организирана от сдружението чрез писмени покани към училищата в Община Сливен, към младежки организации, социални и пенсионерски клубове. Основен организатор и двигател е Кремена Иванова, член на управителния съвет на „Активен гражданин“. За улеснение на дарителите, упълномощени членове на сдружението приемат и пари, с които закупуват храни от търговски складове и предоставят касовия бон на дарителя.

Кампанията е в резултат на молбата на отец Иван за помощ, засега само от храни и парични средства, за да могат неговите питомци да изкарат безпроблемно зимата. Сметката, по която могат да се превеждат парични средства е: UniCredit Bulbank, клон Елин Пелин; IBAN: BG72UNCR 96601000411600; BIC: UNCRBGSF.

В Сливен дарителската кампания за набиране на продукти за дома в Нови хан ще продължи до края на месец ноември, след което помощи ще се събират за други нуждаещи се.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук