ПП „Има такъв народ“ отново се довери на Владимир Русев за водач на сливенската им листа

ПП „Има такъв народ“ отново се довери на Владимир Русев за водач на сливенската им листа с кандидати за народни представители. В нея, освен предишни участници в изборите, са включени и три нови имена, на хора с компетенции в бизнеса, педагогиката и интеграцията.

„Регистрирахме листата на ПП „Има Такъв Народ“ за 21-и МИР Сливен с убеждението, че успехът на една партия не се измерва в получения изборен резултат, а в процентите на оправдано доверие впоследствие“, каза Владимир Русев, който е депутат от 45-тото НС и добре познат на сливенските граждани бизнесмен, общественик и участник в благотворителни каузи. Той е председател на Полско-Българска Търговска Камара. Името му се свързва и с борбата на българските производители и преработватели на биологични пчелни продукти за опазването на пчелите и въвеждането на нови правила при етикетирането на пчелния мед в ЕС.

Втори в подредбата и този път е Иван Клисурски. Младият лекар залага на експертността си в направленията – здравеопазване и образование. Иска да работи за общодостъпно здравеопазване на високо ниво и реформа в образованието, разкриваща пред младите българи шанс за придобиване на високи квалификации.

На трето място в листата е Пламен Пенчев-общински координатор на ПП „Има Такъв Народ“ в Сливен. Занимава се с телекомуникации и бизнес продажби. Смята, че обединението около общи каузи ще „изведе народа на по-добър път“, а усилията на народните избраници трябва да са насочени към създаването на възможност за достойни доходи на всички български граждани.

Д-р Мариела Красимирова е четвърта в листата. Сливенската лекарка е посветила живота си в помощ на хората и опазване на здравето им като лекар, от позицията на народен представител би работила за опазване на правата и интересите им като залага на принципи, морал и човечност.

На пета позиция е един от новите участници в предизборната надпревара -Юрий Раданов- бизнесмен, общественик с активна гражданска позиция, борещ се за отстояване интересите на българите в чужбина и по-специално на българите, обитаващи бесарабския регион. Сред проблемите за чието решаване иска да се бори той са недостатъчната ангажираност на консулските служби, дългите опашки пред тях, тромавата процедура и дългите срокове за издаване на български лични карти. Според него, недостатъчна е и подкрепата за изучаването на българския език, за разпространяването и опазването на българските традиции, книжовност и култура сред българска общност в Бесарабия.

Шести в подредбата е още едно ново лице – Димитър Киров. Той е педагог и експерт по въпросите, свързани с интеграцията на ромското население в България. Има богат международен опит. „С неговата кандидатура даваме ясна заявка за търсене, предлагане и внедряване на функционални решения по отношение на интегрирането на малцинствата, тяхната обществена ангажираност и пълноценен живот“, посочват от партията.

На седмо място е Диньо Добрев, предприемач и бизнесмен. Той е секретар на сливенската организация на ПП „Има Такъв Народ“. От Нова Загора е и живее със семейството си там. Силно мотивиран е да подпомогне развитието на родния си град и Сливенска област.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук