Правят нов лечебен комплекс на Сливенските минерални бани, инвеститорът получи сертификат за проекта си

Снимка: Перископ

Заявеното преди близо година намерение на фирма „Никвец” ЕООД за изграждането на модерен балнеокомплекс с прогнозна стойност 11 млн.лв. и капацитет от 20 000 посетители на година на Сливенските минерални бани, вероятно ще бъде реализирано. На тържествена цермония на 30 януари фирмата получи сертификат за инвестиция клас „А“ от зам.-министъра на икономиката Лъчезар Борисов. Именно там стана ясно, че сертификатът е получен за проекта на „Никвец” ЕООД в сферата на хуманното здравеопазване за района на град Сливен с обща стойност 11 млн. лв., като по него ще бъдат открити 40 нови работни места.

Припомняме, че през март минлата година Областният управител Чавдар Божурски  даде предварително съгласие за продажбата на два терена на Сливенските минерални бани, в отговор на получено писмо от Българската агенция за инвестиции. В него от БАИ информираха, че фирма „НИКВЕЦ“ е заявила намерение за изграждането на модерното съоръжение.

Фирмата тогава беше собственик на 2 парцела с обща площ от 6 дка, върху които искаше да построи сградата на комплекса. След това изяви желание да придобие и съседни два парцела от 5 дка, върху които да построи спортни съоръжения, амфитеатър и съвременна канализация, към която могат да се присъединят и други обекти на Баните.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук