Празничната програма за Димитровден-без церемония на площада и с готовност за отмяна на събития

Празничната програма за 26 октомври-Димитровден е съобразена с епидемичната обстановка и действащите в момента противоепидемични мерки в страната. При необходимост тези, които може ще бъдат проведени онлайн, а останалите, за които това не е възможно, ще бъдат отменени, съобщи зам.-кметът на община Сливен Пепа Чиликова.

„Като начало, в два поредни дни-на 16 и 17 октомври е предвиден огнен спектакъл – „Последната сватба на царя“, който ще бъде поставен на крепост „Туида“. Всички, които искат да получат безплатни пропуски, могат да го направят на касата на крепостта. Съвместно с РБ“ Сава Доброплодни “ са предвидени две събития на 19 октомври – от 10.00 часа в зала „Май“, и от 17.00 часа в зала „Сливен“.  Те са посветени на 200-годишнината от рождението на Г.С. Раковски“, посочи още тя.

Предстои и първият за сезона концерт на Симфоничен оркестър Сливен на 21 октомври. За 22 октомври е предвидено награждаването на участниците в конкурса за „Аз и моят град“. По думите й, при необходимост то може да бъде отменено, а наградите на участниците ще бъдат изпратени по пощата. На 25 октомври ще се състои тържественото заседание на Общински съвет Сливен от 11.00 часа в зала „Сливен“ както и церемония по връчване на наградите на Община Сливен. При необходимост това събитие също би могло да бъде отменено за по-подходяща епидемична обстановка.

Празничният 26 октомври ще започне със света литургия от 8.30 часа в катедрален храм „Свети Димитър“. „Тържествена церемония на площад „Хаджи Димитър“ тази година не предвиждаме да организираме, тъй като не бихме могли да ограничим броя на присъстващите. Отменили сме и повечето събития, в които участват деца. На този етап предвиждаме циркови артисти да се движат по Главната улица, но ако е необходимо това също няма да бъде изпълнено. Празникът ще приключи с  фойерверки“допълни Пепа Чиликова.

Спортните събития, които обичайно са посветени на 26 октомври, също са в момента в процес на организация – Международния планински маратон „Хайдушки пътеки“, открития Национален турнир по спортни танци за купа „Сливен“, Международния турнир по борба „Стоте войводи“, турнира по джудо „Димитровден“ и Държавното лично отборно първенство по спортни танци. „Всички събития се обсъждат предварително с РЗИ и имаме готовност всички те да не се състоят“, уточни зам.-кметът.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук