Празнични събития за децата в гр. Нова Загора

Община Нова Загора отбеляза първи юни с поредица от събития за децата, посветени на Международния ден на детето. Празничната програма беше изпъстрена с разнообразни мероприятия, които станаха възможни с подкрепата на МКБППМН Нова Загора, Читалищна библиотека при НЧ „Д. П. Сивков – 1870“, училища и детски заведения в града и много други приятели на най-малките жители на общината.
В 9:30 часа Спортна зала „Младост“ посрещна първите посетители на Мобилен планетариум. Той гостува в нашия град по покана на МКБППМН Нова Загора точно на празника.
По предварителен график  възпитаници на началните училища в гр. Нова Загора се озоваваха под въображаемото звездно небе, за да наблюдават планети, съзвездия и комети и да научат интересни истории за тях. Малчуганите останаха впечатлени от „пътуването си“ във виртуалния космос.
За празник се бяха приготвили и в Читалищна библиотека при НЧ „Д. П. Сивков – 1870“. Библиотекарите  знаят чудесно кой е най-добрият подарък за малчуганите, затова точно на 1 юни обявиха Ден на отворените врати под мотото „Да празнуваме заедно в Царството на приказките“. Гостуваха им деца на различни възрасти, които слушаха и четоха любими детски книги.
В арена за изява на детското въображение се превърна и Театър „Минко Балкански“. Под домакинството на СУ „Христо Ботев“ от 11 часа там започна творческа изява на групи и състави, сформирани по Национален проект „Заедно в изкуствата и спорта“ в училища от община Нова Загора. Какво са научили, какво обичат да правят и как умеят да се забавляват, показаха възпитаниците на СУ „Христо Ботев“, НУ „Св. Паисий Хилендарски“, ОУ „Христо Смирненски“ и ПГТТ от гр. Нова Загора и ОУ „Св. св. Кирил и Методий“ с. Коньово, ОУ „Христо Ботев“ с. Съдиево. За своя труд и старание те получиха грамоти от Община Нова Загора.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук