Пребитото от баща си момиче е продавало наркотици в Сливен

Снимка:Дарик Варна

Скандални разкрития направи пред Варненския окръжен съд 45-годишният Христо Христов, който е обвинен за побой и закани за убийство към родната си дъщеря Девора. По думите му, тя е продавала наркотици в Сливен, докато е живяла там заедно с майка си.

„Агресията ми се отключи, когато разбрах, че ме е обрала за пореден път”, обясни случилото се на 1 март Христов при обжалване на мярката си за неотклонение „задържане под стража”. След като открил липсата на 2 000 евро, в учебник на момичето той намерил 1 200 лева. Останалата част от сумата Девора изпратила на майка си и приятели, към които имала задължения, съобщава Дарик.

В телефона на дъщеря си Христов видял позвъняване до номер, който в контактите бил записан като „дилърката”.

„Помислих, че злоупотребява с наркотици, които аз много мразя. В Сливен тя е продавала наркотици. Заради това изпаднах в състояние на афект. Безкрайно съжалявам, обичам много дъщеря си и от 5 години се боря да получа родителските права над нея. Девора ми е слабост и може би това я превърна в проблемно дете”, каза Христов.

Бившият морски офицер разказа още, че момичето е имало много слаб успех, докато е учило в Сливен. След като заживяла с него, оценките й се повишили.

„Осъзнах грешката си след две седмици в ареста”, каза още Христов и поиска да бъде пуснат под домашен арест или под парична гаранция. Той добави също, че трябва да се грижи за най-голямата си дъщеря Ванеса, която живее при него, и че не може да обслужва кредитите си за семейния хотел край Варна „Девора”.

Въпреки тогава, съдебният състав потвърди наложената му най-тежка мярка за неотклонение и Христов окончателно остава зад решетките. Според магистратите, той може да извърши ново престъпления, след като вече е осъждан за домашно насилие заради посегателства над бившата си жена.

Влошените отношения между двамата са достигнали до открита омраза и децата се използват за заложници във войната между тях, коментира защитата на Христов, който беше представляван от трима адвокати. Те представиха документи, че бащата е получил родителските права над двете си дъщери и че през февруари Девора е подала жалба срещу майка си за домашно насилие.

„Един битов скандал между баща и дъщеря беше превърнат в световен скандал. Христов несправедливо беше заклеймен като безпощаден тиранин”, заяви адвокат Васил Василев.

За да подкрепят Христо Христов, в съдебната зала бяха дошли майка му, сестра му и 17-годишната му дъщеря Ванеса. В момента Девора е настанена в кризисен център, където на 12 март е празнувала своя 15-и рожден ден. Христов има и 8-годишен син, за който се грижи бившата му съпруга.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук