Преглеждат безплатно роми и лица със затруднен достъп до лечебни заведения

Профилактични прегледи и имунизации за здравно неосигурени роми и лица със затруднен достъп до лечебни заведения ще се извършват на територията на област Сливен до края на октомври. За това информират от РЗИ Сливен.

По договор от лечебно заведение за извънболнична медицинска помощ в мобилни медицински кабинети ще се извършват акушеро-гинекологични профилактични прегледи, педиатрични профилактични прегледи и клинични изследвания.

Населените места и райони от територията на Област Сливен, в които ще се провеждат профилактичните прегледи, са предвидени с оглед наличието на здравно неосигурени лица от ромски произход и лица със затруднен достъп до лечебни заведения.

Дейностите ще бъдат съпроводени от разяснителна кампания сред ромското население за значението на профилактичните прегледи, имунизациите,здравословното хранене и отглеждане на децата, в която ще участва Регионална здравна инспекция – Сливен.

Всички дейности са част от изпълнението на Националната стратегия на Република България за интегриране на ромите 2012-2020г., приоритет „Здравеопазване”.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук