Предлагат Росица Тодорова за председател на РИК Сливен

Консултации за сформирането на Районната избирателна комисия за произвеждане на избори за членове на Европейския парламент от Република България се проведоха днес. Консултациите води областният управител Чавдар Божурски, на тях присъства гл.секретар Кирил Аврамов, ръководител на техническия екип за произвеждане на изборите.

В състава на РИК – Сливен ще участват 15 души, съгласно решение № 8-ЕП от 26 март 2019 г. на Централната избирателна комисия, като съотношението между партиите и коалициите е както следва: ПП ГЕРБ – 5 , Коалиция „БСП за България“ – 4, ПП ДПС – 1, Коалиция „Обединени патриоти“ – 2, ПП „Воля“ – 1, както и по един представител от Коалиция „Реформаторски блок“ и Коалиция „България без цензура“, ВМРО-БНД, ЗНС, Движение „Гергьовден“.  Участниците в консултациите представиха писмени предложения за членовете и резервните членове на РИК.  С консенсус бяха приети излъчените кандидатури за ръководния състав на комисията: Росица Тодорова /ПП ГЕРБ/ – за председател, Росица Колева /Коалиция „Обединени патриоти“/ и Фатме Мустафова /ПП ДПС/ –  за зам.председатели, Мария Чомпова /Коалиция „БСП за България“/ – за секретар. Писменото предложение за състава на РИК заедно със списъка на резервните членове ще бъде изпратено от областния управител до ЦИК.

В консултациите бяха поканени парламентарно представените партии и коалиции, както и партиите и коалициите, които имат избрани с техните листи членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук