Председателите на Общинските съвети в Сливен и Светлогорск с планове за съвместни инициативи

Председателите на Общинските съвети в Сливен и Светлогорск са обсъдили планове за бъдещи съвместни инициативи между побратимените градове. Това стана по време на среща между Димитър Митев и председателят на Общинския съвет в беларуския град Светлогорск Людмила Величко посети Община Сливен.

В хода на разговора бяха обсъдени и възможностите за организация и провеждане на бъдещи инициативи за укрепване на взаимоотношенията и сътрудничеството между Сливен и Светлогорск.

Темата за задълбочаване на връзките между двата града беше и сред акцентите от срещата й с кмета Стефан Радев. По този повод, Величко отправи покана към своите домакини да се присъединят към честванията по повод 58 години от Деня на образованието в Светлогорск в края на септември.

Партньорските отношения между Сливен и Светлогорск датират от 1997 година, когато е подписано Съглашение за сътрудничество.

В срещите взеха участие още зам.-председателят на Общински съвет-Сливен Деян Дечев и председателите на две от Комисиите в местния парламент Мартин Славов и Борислав Павлов.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук