Предсрочен парламентарен вот прогнозират от Движение „България на гражданите“

Предсрочни парламентарни избори през пролетта на 2019 година, това прогнозира Найден Зеленогорски – зам.-председател на Движение „България на гражданите“ по време на посещението си в Сливен днес.

„Дълбоките проблеми в управляващата коалиция ще доведат именно до това през следващата пролет. Има едно напрежение, което се натрупва в обществото, свързано с нивото на доходите, социалната политика, инфраструктурата, образованието, здравеопазването и това при всички случай ще предизвика предсрочен вот“, поясни още той. Според него, вероятностите са или през пролетта, преди евроизборите или през есента, заедно с местните избори, към което очевидно настоящото управление на България се стреми.

„Правителството обаче няма да има такъв потенциал и ресурс да удържи натрупващото се напрежение, главно поради невъзможност да управлява добре процесите. Те не могат да бъдат управлявани без реформи, наливат се едни пари в нереформирани структури, които не водят до нищо. Пример за това е здравеопазването – за 10 години три пъти са се увеличили парите, а промяна към по-добро качество на услугите няма“, каза още Зеленогорски.

„Пътят е натам-предсрочни парламентарни избори и тук вече е нужно широко дясно обединение, което да разбие монопола на ГЕРБ и да покаже истинското дясно лице на България, което преследва, освен цели като свобода и демокрация и постигане на едно средно добро качество на живот за българските граждани“, категоричен е той.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук