Американски военни искат среща с представители на сливенския бизнес

Американски военни посетиха областния управител днес, за да поискат съдействието му при организиране на среща с представители на бизнеса в Сливен. На Чавдар Божурски гостуваха ам.командирът на Районния помощен екип за Черно море Скот Сайтс,майор Джейсън Бенет, офицер „бъдещи дейности“ на учебната база „Ново село“.

Скот Сайтс отговаря за базата „Ново село“. Той изрази желанието на американското командване да бъде проведена среща с представители на бизнеса от Сливен и областта, на която да се представят възможностите за партньорство с правителството на САЩ.  Гостът отправи молба за съдействие към областния управител за организирането и провеждането й. „Считам, че такова събитие ще предизвика голям, взаимен интерес“, заяви от своя страна Чавдар Божурски.  В разговора бе решено, че срещата ще се състои в началото на пролетта, а неин домакин ще е областният управител.

В близките дни ще бъде уточнено кои са сферите на дейност, представляващи интерес за двете страни. Скот Сайтс допълни, че американски офицери от отдела за обществени поръчки биха моли да направят на място разяснения за спецификите на кандидатстване. По време на визитата бе обсъдена идеята на областния управител Чавдар Божурски за взаимодействие с армейския екип, пребиваващ на „Ново село“, в ситуации на бедствия и аварии.

 

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук