Представители на 7 партии и коалиции присъстваха на консултациите за съставите на СИК-овете

Представители на 7 политически партии и коалиции присъстваха на консултациите за съставите на секционните избирателни комисии за европейските избори на 26 май 2019 г. На срещата при кмета Стефан Радев присъстваха представители на от ПП ГЕРБ, Коалиция „БСП за България“, КП „Обединени патриоти“, ПП ДПС, ПП „ВОЛЯ“, КП „България без цензура“ и КП „Реформаторски блок“. По време на консултациите бяха направени допълнителни предложения, които предстои да бъдат одобрени в началото на следващата седмица.

 

Със заповед на кмета на територията на цялата община са образувани 181 избирателни секции, от които 126 в град Сливен и 55 за населените места. Към 5 април от всички 181 избирателни секции, 40 са с до 500 избиратели, 12 са с до 200. Останалите са с над 500 избиратели.

Подвижна избирателна секция ще бъде сформирана, ако до 11 май постъпят не по-малко от 10 заявления за гласуване. В съответствие с чл. 9, ал. 6 и ал. 9 от Изборния кодекс избирателни секции може да се образуват в болнични заведения и местата за задържане.

В официалния сайт на Община Сливен www.sliven.bg е създадена рубрика „ИЗБОРИ ЗА ЕВРОПЕЙСКИ ПАРЛАМЕНТ – 2019 година”, където се помества актуална информация по организационно-техническата подготовка на изборите.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук