Представят книгата на Йордан Калайков „За Сливен откровено и носталгично”

Книгата на Йордан Калайков „За Сливен откровено и носталгично” ще бъде представена в Сливен на 22 октомври. Срещата ще бъде в бибилиотека „Зора“ от 17.30 часа. Самият автор пише за книгата си: „Опитал съм се да Ви направя съпричастни към вълненията, които съм изпитвал към моя Сливен, към малката частица от този необикновен град, скътана дълбоко в душата ми. Преживяното през годините, съчетано с чувствата и емоциите ми, се е превърнало в мой собствен свят за цял живот“. Книгата ще бъде представена от Михаил Михайлов.

Йордан Калайков е професор, доктор на науките, писател и художник. Публикувал е 70 книги в областта на образованието и 17 книги с проза, поезия и есеистика.
Негови разкази и есета са издавани в сп. “Пламък”, сп.”Везни”, “Литературен вестник”, “Литературен форум” и др. Негови публикации има в електронното списание за художествена литература “Muse Apprentice Guild” В Сан Диего, Калифорния. В Liternet.bg са издадени електронна книга и разкази, а в артзоната – картини от експозиции.

Публикуван е и в електронните издания „Литературен свят” и „Литературен клуб”.
Негови творби са преведени на английски, руски, френски и китайски език. Включен е в антологията “Български поети” през 2003 година на издателство “Захари Стоянов”.
Член на Съюз на учените в България и на Сдружение на българските писатели.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук