Представят филма „Бунище-Земя“ на актьора Джеръми Айрънс

Прожекция на филм на Джереми Айрънс за по-умно управление на отпадъците „Бунище-Земя“ ще бъде направена в Сливен на 16 април. Безплатната прожекция се организира от Екологично сдружение “За Земята”, “Грийнпийс”-България и отдел „Екология“ към община Сливен.Прожекцията ще се проведе от 18 ч. в офис № 11 на  ул. „Дрин“ № 4 /бившата къща на Дамян Дамянов/.

След филма е предвидена неформална дискусия по въпроси, свързани с отпадъците на града, които всеки активен гражданин си задава. Основните теми са : “Защо изгарянето на боклука е вредно за хората и околната среда и какво всъщност се случва с отпадъците? Какво е RDF и дали това е „екологично“ гориво? Има ли РДФ в България и използва ли се в Топлофикация Сливен като допълнително гориво? Какво може да направи всеки, за да намали замърсяването в районите, в които живее?  Какво решение може да има за отпадъците в община Сливен?”

Обсъждането е и част от изпълнение на мярка „Кампании за запознаване на обществеността с въздействието на основните замърсители върху здравето на хората и възможностите за лично участие в намаляване на вредни емисии“, включена към общинската програма за намаляване на нивата на замърсителите в атмосферния въздух и достигане на установените норми за вредни вещества.

Филмът разглежда световния проблем с отпадъците и дава решения за тяхното намаляване. По време на дискусията всеки ще може да изрази своето мнение, притеснения, предложения и идеи.

Повече информация за филма:

https://www.imdb.com/title/tt2401099/

http://www.trashedfilm.com/

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук