Представят „Формулата на Тео“ в Сливен

Документалната история за учителя по физика от Казанлък Теодосий Теодосиев, който през последните 40 години се е отдал на мисията да създава таланти в областта на физиката ще бъде показана и пред сливенската публика. На 17 октомври от 18.30 ч. в залата на читалище „Зора 1860“ ще се състои прожекцията на филма на режисьора Николай Василев „ФОРМУЛАТА на ТЕО” и срещата с учителя, известен като „златният физик на България“. Учениците му обират медалите на всички олимпиади, а университети като Харвард и Принстън се състезават за тях. Билетите за филма вече с в продажба, а цената им е 5 лева.

Филмът „ФОРМУЛАТА на ТЕО” разказва за работата и методите на преподаване на Теодосий Теодосиев, който обучава безплатно деца от цяла България и с тях покорява върховете на световни състезания и олимпиади по математика и физика. Неговата история провокирала Николай Василев да направи филм за един съвременен будител.„Снимахме филма повече от година, на финала имахме над 200 часа суров материал. През това време посетихме всичко възможни лагери и школи за деца, които бяха организирани от негоВидяхме голяма част от бъдещия елит на държавата и това зарежда с оптимизъм. Медалите са сензацията, която обикновеното мислене може да възприеме, но те не са същественото. В десетки лаборатории и научни центрове, ако щете и в по-обикновените професии по света, има хора, формирани от Тео, които се занимават с проблеми от бъдещето“, разказва Василев.

Филмът за учителя Тео печели с истинската история на един човек, за който стойността е в знанието и който неотклонно и предано работи за най-скъпото на нашия народ – децата ни.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук