Предстои нова организация на движението в квартал „Руски“ в Сливен

Нова организация на движението за пътни превозни средства предстои да бъде въведена в квартал „Руски“ в Сливен от 4 септември, понеделник. Тя е обозначена със съответните пътни знаци. Улиците „Ал. С. Пушкин“ и „Петко Д. Петков“ стават еднопосочни с цел облекчаване на трафика, особено на възлови места – около ОУ „Димитър Петров“ и около Военна болница. Идеята бе заложена в Плана за организация на движението в квартала в града и е част от Генералния план за организация на движението в Сливен, който се въвежда поетапно.

Планът беше представен в края на юли т.г., на среща с жители на квартала с участието на заместник-кмета Камен Костов, началника на „Пътна полиция“-Сливен и инженер, специалист по организация на движението, участвал в изготвянето на Плана. Тогава присъстващите подкрепиха единодушно въвеждането на еднопосочно движение по двете големи улици, но предложиха да не се въвежда във вътрешните, по-малки улички. Бяха направени две предложения от граждани, които бяха включени в Плана. Първото предложение бе еднопосочна да стане отсечка от улица „Стефан Султанов“, която се намира между училището и магазин за хранителни стоки. Еднопосочната отсечка ще бъде от ул. „Георги Данчев“ до края на оградата на училището.

Второто предложение на гражданите беше да остане двупосочно движението по участъка по ул. „Пушкин“ от „Бургаско шосе“ до втората пресечка, преминаваща край оградата на военна болница, излизаща от квартал „Стоян Заимов“. Така се улеснява достъпът на излизащите от квартала и те ще могат да се включват в движението, както досега.

В приложената по-долу схема е описана детайлно новата организация на движение за пътни превозни средства. Община Сливен призовава гражданите да спазват нововъведенията. Контролът ще се извършва от органите на реда.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете своя коментар!
Моля, въведете вашето име тук